Мер Венеції пригрозив, що поліція міста буде стріляти без попередження після криків "Аллах акбар!"

Терористи намагалися підірвати міст Ріальто у Венеції в березні цього року
Фото: ЕРА

Мер Венеції Луїджі Бруньяро нагадав, що поліція міста запобігла великому теракту, і попередив, що правоохоронці будуть стріляти без попередження у разі нових спроб терористів.

Мер Венеції Луїджі Бруньяро пригрозив стріляти без попередження у тих, хто на міській площі Святого Марко раптом вирішить закричати "Аллах акбар!". Про це він сказав під час зустрічі з мерами італійських міст 22 серпня, повідомляє видання Venezia Today.

"Венеція – єдине місто в Європі, у якому заарештували всіх чотирьох терористів, які мали намір підірвати міст Ріальто. Вони хотіли зустрітися з Аллахом. Ми відправимо їх просто до Аллаха без підриву мосту. Якщо хтось крикне "Аллах акбар!" на площі Святого Марко, ми відправимо їх туди", – заявив мер Венеції.

Політик також нагадав про свої розбіжності з міністром юстиції щодо проблеми біженців. Бруньяро наполягає на тому, що Італія повинна краще охороняти свої кордони. За його словами, уряд має займатися інтеграцією тих, хто вже перебуває в Італії і говорить по-італійськи, але необхідно закрити кордони для нових біженців.

Четверо уродженців Косова мали намір підірвати одну з визначних пам'яток Венеції, міст Ріальто наприкінці березня 2017 року. Їхні плани було розкрито, підозрюваних заарештовано.