Microsoft заявила про атаки російських хакерів на антидопінгові організації

У Microsoft повідомили, що більшість атак була невдалою
Фото: ЕРА

IT-експерти американської корпорації Microsoft виявили атаку хакерів, пов'язаних із Головним розвідувальним управлінням збройних сил РФ, на антидопінгові організації по всьому світу.

Центр збирання інформації про загрози Microsoft відстежив кібератаки на 16 національних і міжнародних спортивних і антидопінгових організацій на трьох континентах. Про це йдеться в заяві, опублікованій у блозі корпорації.

Атаки йшли від групи з назвою Strontium, також відомої як Fancy Bear і APT28, яку пов'язують із Головним розвідувальним управлінням збройних сил РФ.

Самі атаки було розпочато 16 вересня, незадовго до того, як стало відомо, які кроки ухвалило Всесвітнє антидопінгове агентство проти порушників його правил.

У компанії повідомили, що деякі з кібератак були успішними, проте більшість була невдалою.

Переважно хакери використовували фішинг, розсіювання паролів і шкідливі програми. Компанія поінформувала організації, які стали мішенню атак.

Це вже не перший випадок, коли група Strontium здійснює напади на такі організації. Зафіксовані методи групи раніше вже було помічено під час спроб атакувати, зокрема, іноземні уряди, організації з прав людини, неурядові організації та фінансові компанії по всьому світу.