Міністерство торгівлі США розширило санкції щодо Росії

США розширюють санкції проти РФ

Фото: ЕРА

До санкційного списку міністерство торгівлі США занесло російський Науково-дослідний центр молекулярної електроніки.

Міністерство торгівлі США розширило санкційний список російських компаній, діяльність яких, за даними американської влади, суперечить національній безпеці та інтересам зовнішньої політики країни. Про це повідомляють на сайті урядового вісника Federal Register.

Документ розмістили на сайті 31 серпня, 4 вересня він з'явиться у пресі і набуде чинності.

До санкційного списку занесено Науково-дослідний центр НДІ молекулярної електроніки (НДІМЕ).

Установа є де-факто науково-дослідним підрозділом групи компаній "Мікрон" – виробника та експортера мікроелектроніки в галузевому холдингу ВАТ "РТИ" (АФК "Система"), яка вже перебуває під американськими санкціями.

США неодноразово вводили проти Росії різноманітні економічні обмеження за агресію проти України і за втручання в американські вибори. Режим санкцій щодо РФ регулює, зокрема, закон "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), який у серпні 2017 року схвалив президент Дональд Трамп.

6 квітня 2018 року США запровадили нові санкції проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців. "Рішення націлене на групу осіб, перелічених у доповіді, зокрема тих, хто одержує вигоди від режиму президента РФ Володимира Путіна і відіграє головну роль у підтримці зловмисних дій Росії", – наголошено в заяві.

За даними мін′юсту США, лише за часів Трампа у Сполучених Штатах у межах санкцій проти РФ було заблоковано "сотні мільйонів доларів" російських активів.