Міноборони Великобританії повідомило про спроби російських пропагандистів потрапити на таємну військову базу

Міноборони Великобританії рекомендувало військовим бути обережними і пильними
Фото: ЕРА

Міністерство оборони Великобританії надіслало наказ негайно повідомляти у поліцію у разі виявлення підозрілих людей поблизу військових об'єктів, пише видання Daily Mail.

Міністерство оборони Великобританії надіслало таємне попередження командирам військових баз про намагання російських журналістів потрапити на одну з військових баз, повідомила британська газета Daily Mail.

Військовим наказали дотримуватися обережності і виявляти пильність після того, як знімальну групу "Первого канала" Росії помітили поблизу 77-ї армійської бригади в графстві Беркшир, яка займається питаннями забезпечення кібербезпеки. Російські пропагандисти знімали зі своєї машини. Їх запідозрили у веденні шпигунської діяльності.

За даними видання, міноборони надіслало орієнтування на кореспондента "Первого канала" Тимура Сіразієва. Військовослужбовців просять не розмовляти з ним і негайно повідомити у поліцію у разі його появи біля військових об'єктів.

"Русская служба Би-Би-Си" із посиланням на джерело у британській армії повідомила, що Сіразієв намагався потрапити на територію військового об'єкта, назвавшись кореспондентом, проте його не пропустили.

22 листопада у програмі "Время" на "Первом канале" вийшов репортаж Сіразієа про "фабрику тролів під Лондоном". Російський пропагандист заявив, що на військовій базі у Беркширі розташовано таємний підрозділ, який "атакує соціальні мережі, сіє ворожнечу, паніку і ненависть", публікуючи фейкові новини.

Фальшивими він назвав новини навколо отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері. Також він звинуватив у фабрикації фейків розслідувальний проект Bellingcat.