Мюллер готовий презентувати підсумки розслідування щодо втручання Росії у вибори у США

Мюллер розслідує можливе втручання РФ в американські вибори із травня 2017 року
Фото: ЕРА

Спецпрокурор США Роберт Мюллер планує презентувати висновки свого розслідування після виборів до Конгресу, щоб висунути додаткові обвинувачення або закрити своє розслідування, повідомляє Bloomberg.

Після проміжних виборів до Конгресу в листопаді комісія спецпрокурора Роберта Мюллера планує надати основні висновки щодо свого розслідування про можливе втручання РФ у вибори президента США 2016 року. Про це пише агентство Bloomberg, посилаючись на два джерела.

Співрозмовники агентства розповіли, що спецпрокурору доводиться посилювати тиск, щоб висунути більше обвинувальних висновків або закрити розслідування.

Зокрема, Мюллер готовий повідомити свої висновки про те, чи була змова між Росією і майбутнім президентом США Дональдом Трампом і чи робив він дії, які можна трактувати як перешкоджання правосуддю.

Джерела Bloomberg стверджують, що комісія Мюллера необов'язково презентує результати розслідування громадськості. За законом спецпрокурор може повідомити про них лише свого безпосереднього керівника, заступника генерального прокурора Рода Розенштейна.

Мюллер із травня 2017 року розслідує ймовірне втручання РФ в американські вибори та ймовірну змову оточення президента США із Кремлем.

Агентство Bloomberg написало 23 січня 2018 року, що спецпрокурор планує допитати президента США щодо звільнення Джеймса Комі з посади глави ФБР. 24 січня Трамп заявив, що готовий під присягою відповісти на запитання Мюллера. За словами президента, він із "нетерпінням чекає на це, бо жодної змови взагалі не було".

У травні 2018 року The New York Times повідомило, що спецпрокурор США передав адвокатам Трампа приблизно 40 запитань, що стосуються зв'язків глави Білого дому і його оточення з РФ.

8 серпня стало відомо, що юристи Трампа не погодилися на запропоновані Мюллером умови допиту.

Наприкінці серпня президент США назвав незаконним розслідування Мюллера.