"Без альтернативного кандидата вибори перетворяться на профанацію". Кортнєв записав звернення на підтримку Навального. Відео

Кортнєв: Якщо в нас не буде альтернативного кандидата, то ці вибори перетворяться на профанацію, як було в радянські часи
Скріншот: Штаб Навального / YouTube
Російський музикант Олексій Кортнєв опинився серед громадських діячів, які підтримали участь опозиціонера Олексія Навального у президентських виборах 2018 року. Відеозвернення Кортнєва оприлюднено на YouTube-каналі "Штаб Навального". Музикант заявив, що вимагає "дотримання своїх громадянських прав, зокрема права на вільні вибори", і "допущення до виборів Олексія Навального і будь-якого іншого кандидата, який набере необхідні 300 тис. підписів". "Якщо в нас не буде альтернативного кандидата, то ці вибори перетворяться на профанацію, як було в радянські часи", – підкреслив Кортнєв.

13 грудня 2016 року Навальний оголосив про рішення брати участь у виборах президента Росії. Він заявив, що йде на вибори "з програмою про те, як зробити Росію справедливою і сучасною".

8 лютого 2017 року у повторному слуханні справи про розкрадання в особливо великому розмірі в компанії "Кировлес" Ленінський районний суд міста Кірова визнав Навального винним і засудив до п'яти років позбавлення волі умовно, а також призначив штраф у розмірі 500 тис. руб.

Виступаючи 3 лютого з останнім словом під час перегляду справи компанії "Кировлес", політик заявив, що вирок не зупинить його виборчої кампанії у президенти Росії.

Голова Центральної виборчої комісії РФ Елла Памфілова зазначила, що Навальний зможе взяти участь у виборах президента у 2018 році, тільки якщо з нього знімуть судимості чи змінять законодавство.