На лайнері Diamond Princess кількість заражених коронавірусом зросла до 542

Своїх громадян із судна забрали США
Фото: ЕРА

65 осіб із 88, які нещодавно заразилися коронавірусом на борту карантинного круїзного лайнера Diamond Princess біля берегів Японії, не мають ознак захворювання.

На круїзному лайнері Diamond Princess, який стоїть на карантині біля берегів японського порту Йокогама, виявили ще 88 випадків зараження новим коронавірусом. Про це повідомляє телеканал NHK.

У ЗМІ зазначають, що у 65 з них немає жодних симптомів захворювання.

Наразі загальна кількість хворих на лайнері становить 542.

Усього на борту Diamond Princess, який із 3 лютого заблокували через карантин недалеко від Йокогами, було 3,7 тис. осіб із 56 країн світу. Із них 2,7 тис. осіб – пасажири, решта – екіпаж судна, зокрема 25 громадян України. Двоє з них захворіли. Карантин планують зняти 19 лютого.

16 лютого США забрали понад 300 своїх громадян із судна, у 14 з них виявили коронавірус. У консульському відділі посольства України в Японії говорили, що евакуації громадян України з лайнера поки не планують.

Уперше новий тип коронавірусу, що спричиняє атипову пневмонію, було підтверджено 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на початок доби 18 лютого кількість жертв зараження коронавірусом у Китаї становила 1868, кількість хворих – 72 436 осіб. За межами Китаю хворіє 794 людини у 25 країнах. Протягом доби зафіксовано 111 нових випадків інфікування.

На території України випадків зараження не зареєстровано.