Конгрес США опублікував повний текст законопроекту про нові санкції проти РФ

Конгрес опублікував текст нових санкцій проти РФ
Фото: ЕРА

У тексті білля, опублікованого Конгресом США, зокрема, міститься вимога до президента США Дональда Трампа публічно закликати Росію повернути Україні контроль над анексованим Кримом і припинити підтримку бойовиків на сході України.

14 серпня на сайті Конгресу США опублікували повний текст законопроекту, у якому викладено пропозиції щодо нових санкцій проти РФ.

У тексті білля, зокрема, міститься вимога до президента США Дональда Трампа публічно закликати Росію повернути Україні контроль над анексованим Кримом і припинити підтримку бойовиків на сході України.

Документ вимагає активувати зусилля з реалізації санкцій щодо РФ у відповідь на ситуацію в Україні та Сирії, кібервтручання і порушення прав людини в Росії.

Законопроект оприлюднили 2 серпня члени Сенату США Ліндсі Грем (Республіканська партія) і Роберт Менендес (Демократична партія). У документі запропоновано розширити обмежувальні заходи проти політичних діячів Росії і великих бізнесменів. Крім того, санкції може бути введено щодо операцій із російським держборгом, імпорту російського урану, інвестицій в енергетичну та нафтову галузі РФ.

Сенатори хочуть гарантувати обов'язкове виконання закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій", який схвалили в серпні 2017 року, а також увести додаткові санкції, щоб "забезпечити максимальний вплив на кампанію Кремля проти нашої демократії та міжнародного порядку".