Німецького політика Вебера, який критикує Росію, обрано претендентом на посаду голови Єврокомісії від Європейської народної партії

Вебер претендуватиме на посаду голови Єврокомісії
Фото: EPA

За голову фракції Європейської народної партії в Європарламенті Манфреда Вебера як кандидата від цієї політсили на посаду голови Єврокомісії проголосували 492 члени партії з-поміж 619 тих, хто мав право голосу.

Конгрес Європейської народної партії на з'їзді в Гельсінкі 8 листопада обрав німецького політика Манфреда Вебера кандидатом від цієї політсили на посаду голови Європейської комісії. Про це повідомила прес-служба партії.

Із 619 тих, хто мав право голосу, 492 проголосували за Вебера.

Вебер очолює фракцію ЄНП у Європейському парламенті із 2014 року. За даними "Радіо Свобода", Вебер є послідовним критиком політики Кремля. Він неодноразово звинувачував Росію в агресії проти України, а також у прагненні ослабити Євросоюз.

Зараз Єврокомісію очолює люксембуржець Жан-Клод Юнкер. Голову Єврокомісії обирають на п'ятирічний термін, мандат нинішнього складу ЄК закінчується восени 2019 року. Офіційно заяви прийматимуть до 17 жовтня.