Оператор НТВ заявив, що чоловік, який ударив кореспондента, кричав "Росія – це пі-пі-пі"

Версія оператора відрізняється від знятого ним відео
Скріншот: RT на русском / YouTube

В інтерпретації оператора телеканала НТВ, який зняв напад на свого кореспондента в Москві у прямому ефірі, чоловік, що з'явився в кадрі, кричав не "Україну захопимо".

Російський пропагандистський телеканал "RT на русском" (колишній Russia Today) зняв сюжет про побиття кореспондента НТВ у День ВДВ, у якому оператор потерпілого Павло Волосатов розповів власну версію події.

"Ми знімали кореспондента в прямому ефірі, і під час зйомки підійшов чоловік у кадр, закричав матом: "Росія – це пі-пі-пі, тому що вона захопила мою країну". Ударив кореспондента в обличчя і просто пішов. Він був сам, він був дуже п'яний, просто несамовитий", – сказав він.

На відео інциденту, яке було опубліковано телеканалом НТВ, чоловік каже інші слова: "Україну захопимо".

2 серпня під час прямого включення з парку Горького в Москві, де проходило святкування Дня ВДВ, чоловік увірвався в кадр із нецензурною лайкою. Кореспондент телеканала попросив чоловіка "помовчати" й дістав удар в обличчя.

Проти нападника на журналіста поліція відкрила кримінальну справу за ст. 116 Кримінального кодексу РФ (побої).

Затриманий за побиття журналіста 32-річний москвич Олександр Орлов у поліції запропонував журналісту "добазаритися". "Слухайте, я готовий попросити вибачення і дати грошову компенсацію. Добазармося. Я не хотів. Просто я йду, і він мені якусь гидоту говорить, а я йому руку кинув, і все", – сказав він.