Пашинян заявив, що піде у відставку 15 жовтня

Пашинян: Дострокові вибори має бути проведено приблизно 9-го або 10 грудня, плюс-мінус один день
Фото: ЕРА

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян має намір покинути посаду до 16 жовтня, щоб у країні відбулися позачергові вибори до парламенту.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що піде у відставку 15 жовтня. Про це 11 жовтня він сказав у інтерв'ю телеканалу France 24.

За його словами, він повинен подати у відставку до 16 жовтня, щоб відкрити шлях майбутнім достроковим виборам до парламенту.

"Дострокові вибори має бути проведено приблизно 9-го або 10 грудня, плюс-мінус один день", – зазначив прем'єр.

2 жовтня парламент Вірменії проголосував за закон, який блокує розпуск Національної ради й проведення дострокових виборів. Перед голосуванням Пашинян закликав громадян зібратися на мітинг під будівлею парламенту, а сам пішов на переговори з депутатами. Після переговорів він заявив, що домовився з депутатами стосовно проведення виборів.

23 квітня 2018 року вуличні акції протесту в Єревані змусили тодішнього главу уряду Сержа Саргсяна піти у відставку. Із 2008-го до 2018 року він був президентом Вірменії й намагався зберегти свою владу на новій посаді після переходу країни до парламентської форми правління.

Унаслідок революції 2018 року прем'єр-міністром Вірменії став Пашинян.

Проведення дострокових виборів парламенту, де більшість залишилася в колишньої керівної Республіканської партії, було однією з обіцянок Пашиняна. Він заявляв про намір провести вибори в грудні цього року.