Перекладача Гройсмана, підозрюваного у шпигунстві, відпустили під домашній арешт, Сассолі став главою Європарламенту. Головне за день

Огляд головних новин середи
Фото: ЕРА

"ГОРДОН" подає огляд основних подій середи, 3 липня.

Єжов вийшов із-під варти

Голосіївський райсуд Києва звільнив із-під варти колишнього заступника керівника протоколу Кабінету Міністрів, експерекладача прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова, підозрюваного в роботі на російські спецслужби. Запобіжний захід замінено на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю.

Клюєва і Шарія зняли з реєстрації

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатами в народні депутати колишнього глави Адміністрації Президента України Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія. У СБУ надали документи, згідно з якими Клюєв не проживає в Україні із 2014 року, а Шарій – із 2012-го.

ПАРЄ звинувачує Україну

Президентка Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск'є висловила жаль через відмову України від запрошення спостерігачів ПАРЄ на позачергові парламентські вибори і заявила, що тим самим Київ порушує свої міжнародні зобов'язання. Делегація асамблеї перервала свою роботу у столиці України.

Італієць став спікером Європарламенту

Соціал-демократа з Італії Давида-Марію Сассолі обрано новим президентом Європейського парламенту.

РФ вийшла із ДРСМД

Президент Росії Володимир Путін 3 липня підписав закон про зупинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності, документ набуває чинності від дня опублікування.

Збій у соцмережах

У роботі соцмереж Facebook та Instagram, а також месенджера WhatsApp стався глобальний збій. Користувачі з усього світу не можуть надсилати або одержувати зображення.