Посол Великобританії заявив, що уряд має право ставити запитання тим людям, багатство яких викликає сумніви

Брістоу: Це стосується не тільки росіян, але громадян усіх країн світу
Фото: euromag.ru

Британське Національне агентство з боротьби зі злочинністю розслідує походження капіталів 12040 заможних людей, більшість із яких пов'язана з Росією. Посол Великобританії у РФ Лорі Брістоу заявив, що влада країни не хоче миритися з тим, що бізнесмени, які приїжджають із грошима, живуть у Британії і порушують закони в себе на батьківщині.

Влада Великобританії стає менш терпимою до тих, хто приїжджає у країну і порушує закони в себе на батьківщині. Так РБК прокоментував перевірки походження капіталу російських бізнесменів у Великобританії посол країни у РФ Лорі Брістоу.

"Протягом усіх останніх років ми ставали все менш терпимими до тих, хто приїжджає в нашу країну, насолоджується нашим способом життя, але водночас у своїй країні порушує закони. Ми збираємося посилити тиск на них... Ми не збираємося миритися з тим, що вони житимуть у країні верховенства права, хоча громадянам своєї країни вони такими перевагами користуватися не дають. Але знову ж, це стосується не тільки росіян, але громадян усіх країн світу", – підкреслив Брістоу.

Він зазначив, що уряд Великобританії має право ставити запитання тим людям, багатство яких викликає сумніви.

"Ми бачимо, що від жорсткішого підходу до грошей, отриманих злочинним шляхом, ми дістанемо тільки перевагу, зокрема репутаційну. Тож законний російський, китайський або будь-який інший бізнес тільки виграє", – додав посол.

1 травня депутати Палати громад британського парламенту зобов'язали заморські території Великобританії, зокрема Британські Віргінські острови, Кайманові острови, розкривати імена власників офшорних рахунків.

За даними газети The Times, ухвалення цього закону приведе до розкриття імен російських бізнесменів, які приховують активи у британських офшорах. Коментуючи цю інформацію, у Кремлі заявили, що Британія займає "дволику позицію у плані міжнародної протидії відмиванню нелегальних доходів".

Неурядова організація Global Witness підрахувала, що громадяни РФ зберігають на рахунках у британських офшорах $47 млрд.

3 червня The Times написало, що британське Національне агентство з боротьби зі злочинністю розслідує походження капіталів приблизно 140 осіб, переважно пов'язаних із Росією.