Президент Молдови запропонував замість Рогозіна зробити персоною нон грата президента Румунії

Додон заявив, що президент Румунії більше заслуговує заборони на в'їзд до Молдови, ніж російський віце-прем'єр
Фото: Igor Dodon / Facebook

Президенту Молдови Ігорю Додону не сподобалася ініціатива користувачів соціальних мереж оголосити персоною нон грата віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна.

Президент Молдови Ігор Додон не підтримав ініціативи користувачів соціальних мереж оголосити персоною нон грата віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна, пише "Интерфакс".

На зустрічі із журналістами в Комраті Додон заявив, що президент Румунії Траян Бесеску більше заслуговує заборони на в'їзд до Молдови, ніж російський віце-прем'єр. За його словами, румунський президент відкрито підтримує ліквідацію державності Молдови.

Додон додав, що двостороння зустріч із Рогозіним відбудеться в Кишиневі в п'ятницю, 28 липня, а в суботу вони вирушать до невизнаної республіки Придністров'я.

Раніше користувачі соціальних мереж у Молдові опублікували онлайн-петицію з вимогою оголосити Рогозіна персоною нон грата в республіці.

Рогозін планував прилетіти до Молдови на військовому літаку, щоб зустрітися з президентом Молдови Ігорем Додоном і представниками Придністров'я. Проте влада Молдови заборонила Рогозіну прилітати на літаку ВПС РФ.

У відповідь на заборону Рогозін заявив, що готовий потрапити в Молдову на вертольоті або мотоциклі.