"Приємно бути поза домом". Байден уперше впродовж двох місяців з'явився на публіці

Через пандемію Байден змушений проводити віртуальну виборчу кампанію
Фото: EPA

Колишній віцепрезидент США, ймовірний кандидат у президенти від демократів Джо Байден не покидав резиденції у штаті Делавер із середини березня, самоізолювавшись через епідемію коронавірусної інфекції.

Колишній віцепрезидент США Джо Байден 25 травня взяв участь у публічному заході вперше із середини березня, пише The Hill.

Байден поклав квіти до пам'ятника ветеранам у Вілмінгтоні (штат Делавер) із нагоди Дня поминання (національний день пам'яті у США, присвячений загиблим американським військовослужбовцям) у супроводі дружини Джилл Байден.

Ексвіцепрезидент заявив, що йому приємно перебувати поза домом, пише Reuters.

Як зазначає агентство, із середини березня Байден, імовірний кандидат у президенти від Демократичної партії, не покидав резиденції у Вілмінгтоні. Останні публічні заходи, у яких він брав участь, – телевізійні дебати у Вашингтоні, які відбулися 15 березня.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За інформацією американського Університету Джонса Гопкінса, у світі коронавірусом заразилося понад 5,46 млн осіб, із них понад 346 тис. померло, понад 2,19 млн вилікували.

У США, за даними Reuters, коронавірус підтверджено у 1 659 411 осіб, 97 802 із них померли.

Вибори президента США відбудуться в листопаді 2020 року. Головними суперниками стануть Байден (хоча Демократична партія поки не висунула його офіційно, усі потенційні суперники вже вибули з перегонів) і чинний президент США Дональд Трамп, який представляє Республіканську партію.