"Просто замінили відеофайлом". Пєсков пояснив зникнення із сайта Кремля розшифрування діалогу Путіна з робочими Примор'я

Пєсков: Дивіться уважно
Фото: ЕРА

Коли у прес-секретаря російського президента Володимира Путіна Дмитра Пєскова поцікавилися причинами видалення із сайта Кремля стенограми розмови глави держави з робочими Примор'я, він порекомендував "дивитися уважно".

Стенограму зустрічі 11 вересня президента РФ Володимира Путіна з робітниками суднобудівного комплексу "Звезда" (Приморський край) замінили на сайті Кремля на відеофайл. Про це радіостанції "Говорит Москва" повідомив прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

"Просто замінили відеофайлом. Дивіться уважно", – заявив він.

На те, що вже розміщене на сайті Кремля розшифрування розмови з робітниками про їхні зарплати видалили, звернуло увагу "Радио Свобода".

Агентство РБК повідомило, що сторінка на сайті Кремля зі стенограмою розмови від початку була окремим матеріалом, не пов'язаним зі сторінкою, на якій було опубліковано відео. Про це свідчать різні адреси сторінок.

Стенограма збереглася в кеші Google. Путін запитав у робітників: "Середня зарплата на підприємстві приблизно яка? Орієнтовно 90 тис. руб. (приблизно 36 тис. грн)?" На що дістав відповідь: "Ні, що ви. 30–40 тис. руб. (приблизно 16 тис. грн)". Потім хтось зі співробітників сказав: "Середня – відділ кадрів каже – 70 тис. руб. (приблизно 28 тис. грн)". – "Ну, відділ кадрів знає", – відповів Путін.