Рідні загиблого в Сирії російського найманця вивезли його тіло на батьківщину своїм коштом

Росіяни заплатили за транспортування тіла загиблого родича із Сирії
Фото: ЕРА

Родичі сплатили транспортування загиблого в Сирії від вибуху фугасної міни жителя Нижнього Тагілу Антона Добригіна, повідомило місцеве видання TagilCity.ru.

Транспортування тіла загиблого 6 жовтня в Сирії російського найманця Антона Добригіна на батьківщину, у Нижній Тагіл, сплатили його родичі. Про це 31 жовтня повідомило місцеве видання TagilCity.ru з посиланням на інформацію від знайомого загиблого.

Російський найманець загинув від вибуху фугасної міни. Родичі забирали його тіло самостійно.

"У мене на роботі дядько поховав племінника, який підірвався на фугасі. Його батьки своїм коштом тіло забирали, щоб поховати", – розповіло джерело видання.

За даними тагільського порталу, у разі загибелі тіла найманців зазвичай доправляють до кордону, а потім рідні транспортують їх до місця призначення.

Військовий, що знав Добригіна, розповів, що тіло загиблого доправляли спецбортом.

"Загинув бойовий офіцер, він не був у регулярних військах. Виконував роботу, якої його вчили", – зазначив він.

Військовий конфлікт у Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська САР, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. У вересні 2015 року до конфлікту приєдналася Росія, яка підтримує президента САР Башара Асада.

Навесні 2016 року ЗМІ вперше повідомили про те, що на Близькому Сході загинуло десятки найманців приватної військової компанії "Вагнер". Підрозділ перебуває в Сирії з осені 2015 року.

Офіційно Росія визнає загибель у Сирії 38 своїх військовослужбовців, повідомляли у вересні цього року. За даними Reuters, протягом перших дев'яти місяців цього року в Сирії загинув 131 російський військовий.