Росія не фінансуватиме ПАРЄ у 2018 році – віце-спікер Держдуми

РФ заблокувала виплати ПАРЄ на суму приблизно €11 млн, зазначив Толстой
Фото: Петр Толстой / Facebook

Росія не сплачуватиме членських внесків на фінансування ПАРЄ, поки російську делегацію в Парламентській асамблеї Ради Європи не відновлять у правах, зазначив віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой.

Росія не має наміру виплачувати внески на фінансування діяльності Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у 2018 році. Про це "Вестям" заявив віце-спікер Державної думи РФ Петро Толстой.

"Росія заморозила внески в ПАРЄ, оскільки відмовилася від участі в роботі асамблеї. Таке рішення ухвалили у зв'язку з дискримінаційною політикою організації. Ми вважаємо, що, поки не буде змінено регламент її роботи, сенсу в нашій участі в ній немає", – сказав Толстой.

На його думку, малоймовірно, що до кінця 2017 року ПАРЄ внесе зміни до регламенту, які б забороняли позбавляти повноважень національні делегації.

Сума щорічного внеску Росії на фінансування ПАРЄ становить приблизно €40 млн. Розмір заблокованої виплати становить приблизно €11 млн, зазначив Толстой.

Росію позбавили права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року – одразу після анексії Криму та початку воєнних дій на Донбасі. 28 січня 2015 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, у якій продовжила санкції проти Росії та позбавила її права голосу до квітня.

На знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ.

У 2016–2017 роках делегація РФ не брала участі в роботі асамблеї.