Росія стала найбільшою в світі загрозою суверенітету інших народів – екс-посол США у РФ

Макфол назвав ненормальними дії Росії щодо інших країн
Фото: ЕРА

Проти Росії слід вводити нові міжнародні санкції, поки Москва не припинить своєї агресії на сході України, вважає екс-посол США у РФ Майкл Макфол.

Росія в останні роки становить загрозу для суверенітету інших народів світу. Таку думку в колонці для The Washington Post висловив колишній посол США у Росії Майкл Макфол.

Він назвав таку ситуацію ненормальною. Як приклад незаконних дій Росії Макфол згадав агресію Москви проти України, отруєння у британському Солсбері екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля, участь у війні в Сирії, втручання в американські вибори.

Макфол уважає, що за продовження незаконної поведінки Москву треба карати посиленням міжнародних санкцій.

За словами політика, американський Конгрес має затвердити розклад введення нових антиросійських санкцій, якщо влада РФ не зупиниться.

США неодноразово вводили проти Росії різні економічні обмеження за агресію проти України, втручання в американські вибори, співпрацю з Іраном і КНДР у ядерній та ракетній галузях. Режим санкцій щодо РФ регулює, зокрема, закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), який у серпні 2017 року схвалив президент Дональд Трамп.