"Щоб продемонструвати, що так звані друзі режисера не хочуть перевіряти жодної інформації". Пранкер Вован пояснив причину появи "листа Серебренникова"

Вован: Як юрист, я вважаю, що не можна говорити про стовідсоткову невинуватість людини
Фото: Пранкер Вован / Twitter

Коментуючи свою причетність до появи фейкового листа німецькому актору Ларсу Айдінгеру від імені російського режисера Кирила Серебренникова, пранкер Володимир Кузнєцов (Вован) зазначив, що розіграш був "цілком прийнятним" з етичного боку і не завдав шкоди Серебренникову.

Втрутитися в історію з обвинуваченням режисера Кирила Серебренникова у розкраданні державних коштів російські пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) вирішили тому, що ситуація "перетворюється на фарс". Про це пранкер Вован заявив телеканалу "Дождь".

"Щоб продемонструвати, як люди реагують на такі історії. І щоб продемонструвати, що так звані друзі режисера не хочуть перевіряти жодної інформації", – сказав він.

За словами Вована, у Європі "повно таких історій, і жодної політики в цьому немає".

"Давайте говорити з погляду здорового глузду. Як юрист, я вважаю, що не можна говорити про стовідсоткову невинуватість людини. Так, вони з ним знайомі, знають його, але вони не володіють детальною інформацією. Більше того, вони з упевненістю говорять, що це політичне замовлення", – уважає він.

Пранкер зазначив, що розіграш був "цілком прийнятним" з етичного боку, не завдав шкоди Серебренникову.

"Ніхто ж не сперечається, що Кирило – талановита людина. Просто коли емоції зашкалюють, справа набуває неприємного відтінку", – заявив він.

3 вересня німецький актор Ларс Айдінгер опублікував в Instagram лист, нібито написаний Серебренниковим.

У листі йшлося, що "якщо ви це читаєте, отже, усе пішло не так, як я думав". Було також прохання "зберігати спокій і не піддаватися на провокації політичних шахраїв, які намагаються робити гроші на будь-якій історії, яку можна повернути проти влади".

За словами Айдінгера, Серебренников написав, що після порушення проти нього кримінальної справи "навіть дістав пропозицію від президента України Петра Порошенка очолити один з українських театрів і знімати пропагандистський фільм за фінансової підтримки держави".

Захист Серебренникова і сам режисер не підтвердили автентичності листа. 4 вересня лист видалили.

Авторами листа виявилися пранкери Вован та Лексус. Вони розповіли, що протягом "певного часу" спілкувалися з Айдінгером під виглядом Серебренникова. Сам "лист" було "затверджено" 3 вересня.