США та Росія домовилися про припинення вогню в Сирії починаючи з 9 липня

Військовий конфлікт у Сирії триває з 2011 року
Фото: EPA

Як повідомляють джерела Associated Press, США та РФ досягли домовленості про перемир'я на південному заході Сирії.

Сполучені Штати та Росія досягли угоди про припинення вогню на південному заході Сирії. Про це повідомляє Associated Press із посиланням на трьох американських чиновників, які говорили на умовах анонімності.

Подробиць того, як буде реалізовано угоду, немає. Відомо, що режим припинення вогню має набути чинності опівдні 9 липня.

Йорданія й Ізраїль також є частиною угоди, сказав один із чиновників. Ці держави межують із Сирією, що створює загрози їхній безпеці.

За даними агентства, нинішня угода не пов'язана з домовленістю про створення "зон деескалації", укладеною 4 травня в Астані Росією, Туреччиною й Іраном. У США заявляли, що створення таких зон "викликає питання".

Інформацію про домовленості США та Росії підтверджує джерело агентства Reuters. За його даними, увечері 7 липня подробиці угоди озвучить на прес-конференції в Гамбурзі державний секретар США Рекс Тіллерсон.

Військовий конфлікт у Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди й інші сили. Значну частину держави контролюють бойовики ІДІЛ.