США відправлять понад 5,2 тис. військових на кордон із Мексикою через наближення "каравану мігрантів"

Тисячі людей ідуть караваном із Гондурасу до кордонів США
Фото: EPA

За словами глави Північного командування збройних сил Сполучених Штатів генерала Терренса О'Шогнессі, у зв'язку з наближенням до кордону США з Мексикою "каравану мігрантів" 800 американських військових відправили до штату Техас, ще частину – до Каліфорнії та Аризони.

Сполучені Штати відправлять на кордон із Мексикою понад 5,2 тис. військових у зв'язку з наближенням колони мігрантів із Гондурасу та інших країн, повідомив 29 жовтня глава Північного командування США генерал Терренс О'Шогнессі, пише Reuters.

Агентство зауважує, що кількість військових, яких залучать для запобігання потраплянню в країну незаконних мігрантів, порівнянна з чисельністю військового контингенту США в Іраку.

За словами О’Шогнессі, 800 військовослужбовців відправили до штату Техас, ще частину – до Каліфорнії та Аризони. Генерал зазначив, що деякі з них будуть озброєні.

Reuters пише, що, за словами американських чиновників, військові не патрулюватимуть кордон. Вони будуть виконувати допоміжні функції, зокрема ставити намети і споруджувати барикади.

Тисячі людей ідуть караваном із Гондурасу до кордонів США чеез зубожіння й насильство в Гондурасі. Більшість мігрантів потрапила до Мексики в обхід пунктів пропуску.

Держсекретар США Майк Помпео запевнив 21 жовтня, що мігрантам не вдасться потрапити у Штати. У США вважають, що Мексика репатріює порушників міграційного законодавства, а випадки подання клопотань про надання притулку буде розглянуто в межах закону.

26 жовтня Пентагон повідомив про скерування до кордону з Мексикою додаткових військ.

Військові посилять місію міністерства внутрішньої безпеки, митної та прикордонної служб уздовж південно-західного кордону США. Вони надаватимуть цивільній владі інженерну (спорудження тимчасових бар'єрів, загорож) та авіаційну підтримку.

ООН нараховувала у "каравані мігрантів" 7,2 тис. осіб.