Суд у РФ відмовив у достроковому звільненні міліціонеру, визнаному організатором убивства Політковської

Павлюченков відбуває строк у колонії під Рязанню
Фото: ЕРА

Підполковник міліції у відставці Дмитро Павлюченков, якого було засуджено до 11 років в'язниці за причетність до вбивства журналістки "Новой газеты" Анни Політковської, подав прохання про УДЗ. Суд у Рязані відмовився задовольнити його.

Московський районний суд Рязані 8 травня відмовив в умовно-достроковому звільненні колишньому підполковнику російської міліції Дмитрові Павлюченкову, який відбуває покарання за організацію вбивства журналістки і правозахисниці Анни Політковської. Про це повідомив сайт RZN.info.

Адвокати Павлюченкова заявили, що мають намір оскаржити відмову в задоволенні клопотання про УДЗ.

У залі суду були присутні мати і дружина Павлюченкова. Сам він слухав оголошення рішення за допомогою відеозв'язку з колонії під Рязанню, де відбуває покарання.

У 2012 році Мосміськсуд засудив екс-міліціонера до 11 років ув'язнення за вбивство у складі групи і незаконне зберігання зброї. Павлюченков визнав провину, уклавши досудову угоду зі слідством. На підставі свідчень Павлюченкова п'ятеро фігурантів справи про вбивство Політковської дістали тривалі строки ув'язнення.

Журналіста "Новой газеты" Анну Політковську вбили в під'їзді її будинку в Москві 7 жовтня 2006 року. Вона була відома критичним висвітленням дій президента РФ Володимира Путіна в Чечні.

У справі про її вбивство як виконавців засуджено Рустама, Джабраїла та Ібрагіма Махмудових. Як організаторів засудили їхнього дядька Лома-Алі Гайтукаєва, колишнього міліціонера Сергія Хаджікурбанова і Павлюченкова.

Гайтукаєв, який відбував довічний строк, у червні 2017 року помер у колонії.

ОБСЄ вимагає від російської влади знайти і засудити замовників убивства журналістки.