Суд у Європі відмовився скасовувати санкції щодо Дмитра Кисельова

Санкції проти Кисельова залишилися чинними
Фото: kremlin.ru

Шість доказів, які надав російський телеведучий Дмитро Кисельов у позові щодо скасування санкцій Євросоюзу, не переконали Європейський суд загальної юрисдикції.

Санкції, які запровадив Європейський союз щодо російського телеведучого, гендиректора міжнародного інформагентства "Россия сегодня" Дмитра Кисельова, залишилися чинними. Таке рішення ухвалив Європейський суд загальної юрисдикції, ідеться в опублікованому на сайті суду документі.

Кисельов надав шість доказів того, що санкції на його адресу неправильні. Зокрема, він посилався на заборону обмежень на вільний рух капіталів між Росією та ЄС.

Суд також зобов'язав позивача сплатити витрати, пов'язані з розглядом його позову.

У коментарі "РИА Новости" Кисельов назвав рішення суду очікуваним. Він також поскаржився, що не зміг виступити в суді "і навіть бути присутнім на процесі".

Дмитро Кисельов відомий своїми провокаційними заявами. У березні 2014 року він стверджував, що Росія може перетворити США на радіоактивний попіл. Того ж місяця Кисельова занесли до списку осіб, яким заборонений в'їзд до Європейського союзу. Також Кисельов занесений до санкційних списків Канади, Швейцарії та інших країн.

У травні 2015 року Кисельов оскаржив рішення про санкції в суді.