Світові трейдери очікують, що ціни на нафту можуть перевищити $100 за барель у 2019 році

Трейдери озвучили прогноз щодо вартості нафти у 2019 році

Фото: pixabay.com

На думку найбільших світових трейдингових компаній, ціни на нафту зростатимуть через побоювання, що санкції США проти Ірану призведуть до дефіциту сировини на ринку.

Ціни на нафту не опустяться нижче ніж до $65 за барель і можуть перевищити позначку $100 у 2019 році через побоювання, що санкції США проти Ірану призведуть до дефіциту нафти. Про це заявили представники найбільших світових трейдингових компаній, повідомило 10 жовтня агентство Reuters.

Виступаючи на конференції "Нафта і гроші" у Лондоні, голова сінгапурської транснаціональної біржової компанії Trafigura Джеремі Вейр заявив, що не здивується, якщо нафта торгуватиметься більше ніж за $100 за барель.

Глава нафтогазового підрозділу швейцарської трейдингової компанії Glencore Алекс Бірд повідомив, що середньострокова ціна на нафту буде на рівні $85–90 за барель.

Протягом останнього місяця нафта еталонної марки Brent подорожчала приблизно на 10%, і у вересні її вартість перевищила $80 за барель, пишуть "Ведомости"

Ціна на Brent минулого тижня сягнула $86,74 за барель, що є найвищим показником із 2014 року. Станом на 13.00 12 жовтня Brent торгувалася на Лондонській біржі по $80,64 за барель, свідчать дані торгів.

У серпні 2018 року США відновили санкції проти Ірану, скасовані 2015 року в межах угоди щодо ядерної програми. Американська влада заявила, що санкції діятимуть доти, доки Тегеран не виконає низки умов, зокрема не припинить збагачувати уран. Частина обмежувальних заходів проти Ірану набула чинності 6 серпня, а з 4 листопада буде відновлено санкції США, які забороняють купувати іранську нафту.

Росія, Великобританія, Китай, Франція та Німеччина не підтримали позиції США і запропонували створити спеціальний фінансовий механізм для розрахунків з Іраном в обхід американських санкцій.

Іран  третій за величиною виробник нафти в ОПЕК.