The Times виявила на російськомовному форумі для хакерів паролі від пошти британських міністрів

Дані виклали для продажу або обміну
Фото: pixabay.com

Логіни та паролі міністра у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії Великої Британії Грега Кларка і міністра освіти Джастіна Грінінга з'явилися на одному з російськомовних ресурсів для хакерів, пише газета The Times.

На одному з російськомовних ресурсів для хакерів виявили списки логінів і паролів від електронних скриньок, що належать британським держслужбовцям. Дані були доступні для продажу або обміну. Про "знахідку" повідомила газета The Times.

За її даними, серед людей, чиї дані потрапили в Мережу, опинилися міністр у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії Грег Кларк і міністр освіти Джастін Грінінг, які поки не відповіли на запити видання про автентичність знайдених логінів і паролів.

Стверджують, що на форумі також виявили інформацію для входу в електронні скриньки тисячі членів і працівників парламенту, 7 тис. співробітників поліції і більше ніж тисячі працівників британського МЗС.

Національний центр кібербезпеки Британії заявив, що змінить інструкцію для державних органів щодо захисту даних після того, як ознайомиться з матеріалами розслідування газети.

У березні 2017 року в уряді Великої Британії визнали, що російські кібератаки і фейкові новини можуть дестабілізувати демократичне життя Сполученого Королівства.