Трамп перечікував протести біля Білого дому в бункері – ЗМІ

Трамп провів у бункері менше ніж годину
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп із сім’єю тимчасово перебував у бункері через протести під Білим домом, які розпочалися по всій країні після вбивства в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда. Про це повідомив телеканал CNN.

Під час протестів біля Білого дому у Вашингтоні ввечері 29 травня президент США Дональд Трамп деякий час перебував у бункері разом зі своєю сім’єю. Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на представника адміністрації президента і джерело у правоохоронних органах.

Трампа відвели в бункер після того, як протестувальники зібралися біля Білого дому. Президент провів там трохи менше ніж годину.

CNN повідомляє, що в бункер також доправили першу леді та сина президентського подружжя Беррона.

Телеканал зазначає, що Трамп похвалив Секретну службу США за те, що вона впоралася з протестами біля Білого дому ввечері 29 травня.

Підземний бункер, про який ідеться, американські президенти використовували кілька разів – у зв'язку із загрозою терактів.

25 травня після жорсткого затримання поліцейськими помер афроамериканець Джордж Флойд. Патрульні підозрювали його в тому, що він розрахувався підробленою 20-доларовою купюрою. Після смерті чоловіка в Міннеаполісі розпочалися заворушення.

Демонстранти вийшли на вулиці й почали закидати поліцейські відділки петардами та пляшками. Під час протестів пограбували магазин, невідомі підпалили кілька промислових і торгових будинків. Одна людина загинула. Рідні Флойда звернулися до протестувальників із проханням не допускати насильства.

Влада ухвалила рішення про введення Нацгвардії. 29 травня правоохоронці заарештували поліцейського Дерека Шовіна, який застосував задушливий прийом щодо Флойда.

Протести почалися по всій країні. Через це у 25 містах 16 штатів ввели комендантську годину.