Трамп заявив про "велику торгову угоду" з Великобританією після Brexit

Трамп і Джонсон беруть участь у 45-му саміті лідерів країн "Великої сімки" у Франції
Фото: ЕРА

За словами британського прем'єра Бориса Джонсона, переговори із президентом США Дональдом Трампом будуть складні, але на американському ринку є величезні можливості для британського бізнесу.

Президент США Дональд Трамп заявив журналістам перед зустріччю із британським прем'єром Борисом Джонсоном у Франції, де відбувається саміт "Великої сімки", що Сполучені Штати запропонують Великобританії "велику торгову операцію" після Brexit, повідомляє 25 серпня Reuters.

Американський президент зазначив, що членство Великобританії в ЄС гальмувало "зусилля з налагодження тісніших торговельних зв'язків зі США".

Трамп зазначив, що США мають намір укласти "дуже велику торгову угоду – більшу, ніж коли-небудь, із Британією".

За словами глави Білого дому, "будуть дуже добрі торгові переговори і великі цифри".

Джонсон, зі свого боку, заявив, що торговельні переговори зі США будуть складні, але на американському ринку є величезні можливості для британського бізнесу.

У червні 2016 року у Великобританії провели референдум про вихід країни із Європейського союзу – Brexit. Це рішення тоді підтримало 51,9% британців. Дату виходу призначили на 29 березня 2019 року.

На саміті 10 квітня 2019 року лідери країн Євросоюзу затвердили відтермінування Brexit до 31 жовтня.

Новий прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Великобританія вийде з Євросоюзу, незалежно від того, вдасться укласти угоду чи ні.

Більше ніж половина британців підтримує заяву Джонсона про необхідність завершити Brexit "за всяку ціну", аж до припинення роботи парламенту.

24 серпня у французькому Біарріці почався 45-й саміт лідерів країн "Великої сімки" – Франції, Італії, Канади, Німеччини, США, Японії і Великобританії.