У Барселоні порахували суму збитків від заворушень під час демонстрацій

Акції протесту в Барселоні розпочалися 14 жовтня
Фото: ЕРА

За попередніми даними міської ради Барселони, збитки, яких було завдано місту внаслідок акцій протесту минулого тижня, становили понад 2,5 млн.

Влада Барселони підрахувала попередню суму збитків, завданих місту внаслідок заворушень під час акцій проти ухвалення вироків політикам, які організували референдум за незалежність Каталонії, повідомляє агентство ЕFE.

За даними міської ради, за шість днів протестів місту завдали збитків на суму понад 2,5 млн. Починаючи із 15 жовтня, коли в Барселоні розпочалися заворушення, мітингувальники спалили 1035 сміттєвих контейнерів, кілька автомобілів городян і правоохоронців. Розбито десятки вітрин магазинів і кав'ярень.

У цю суму не увійшли вартість мостіння пошкоджених вулиць та робота персоналу, зокрема прибиральників.

Від початку протестів травмовано приблизно 600 осіб, 13 з них досі залишаються в лікарнях, один із них – поліцейський – у тяжкому стані, повідомляє ЕFE. Затримано 194 демонстрантів.

Акції протесту, спричинені рішенням Верховного суду Іспанії, який призначив 12 політикам покарання у вигляді тривалих тюремних строків за організацію референдуму про незалежність Каталонії, розпочалися в Барселоні 14 жовтня.

Багатотисячні мітинги відбулися у центрі міста та в аеропорту. 15 жовтня в кількох місцях сталися зіткнення протестувальників із поліцією. Учасники мітингів вимагають незалежності Каталонії і звільнення засуджених до тюремних строків політиків.

Найжорстокіші сутички між протестувальниками та правоохоронцями відбулися 18 жовтня. Демонстранти із закритими обличчями палили сміттєві баки, кидали у правоохоронців каміння, петарди, пляшки. Поліція у відповідь застосувала газ і гумові кулі.