У будинку експрезидента Киргизстану Атамбаєва виявили зброю та боєприпаси – МВС

Зброю виявили під час огляду резиденції Атамбаєва в селі Кой-Таш
Фото: mvd.gov.kg

Після затримання колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва в його помешканні виявили та вилучили 11 одиниць вогнепальної зброї, боєприпаси, а також відібрані у спецпризначенців помпові рушниці, заявили в міністерстві внутрішніх справ Киргизької Республіки.

8 серпня в будинку колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва виявили вогнепальну зброю і боєприпаси, інформує пресслужба міністерства внутрішніх справ республіки.

У відомстві повідомляють, що 11 одиниць зброї та боєприпаси виявили після затримання Атамбаєва під час огляду його резиденції в селі Кой-Таш.

Міліціонери вилучили з будинку експрезидента снайперську гвинтівку Драгунова з магазином, самозарядний карабін Симонова, пістолет "Капрал" на основі конструкції пістолета-кулемета, нагородний пістолет ТТ із двома магазинами калібру 7,62 мм, два пістолети GM-100 дев'ятого калібру, карабін "Сайга", двоствольну рушницю ТОЗ, рушницю Fabarm, рушниці Zoli і Progress.

"Окрім цього, вилучено зброю, відібрану й захоплену у співробітників спецпідрозділу Держкомітету нацбезпеки: сім одиниць помпової рушниці калібру 12 мм для стрільби гумовими кулями", – додали у відомстві.

Увечері 7 серпня спецпідрозділ Держкомітету нацбезпеки Киргизстану двічі штурмував резиденцію Атамбаєва, збираючись затримати його і примусово доправити на допит у справі про корупцію.

Прибічники експрезидента не дозволили спецпризначенцям захопити його. Уночі силовики покинули резиденцію.

Президент країни Сооронбай Жеенбеков заявив, що Атамбаєву оголосять підозру у зв'язку з подіями, які трапилися 7 серпня біля його резиденції.

Удень 8 серпня спецпризначенці знову почали штурмувати резиденцію, Атамбаєв добровільно здався владі. Суд заарештував його до 26 серпня.

Під час штурмів постраждало 98 людей, одна загинула.

Видання Kloop повідомляло, що після затримання Атамбаєва на мітинги вийшло приблизно 2 тис. осіб, вони вимагали відставки Жеенбекова.

Атамбаєв пішов із посади президента Киргизстану у грудні 2017 року. Новим главою держави було обрано Жеенбекова, у якого виник конфлікт із попередником. На тлі цього конфлікту Атамбаєва позбавили статусу експрезидента й недоторканності.