У Китаї пригрозили серйозними наслідками Канаді у зв'язку з арештом фінансового директора Huawei

У Китаї Канаду закликали негайно звільнити фінансового директора Huawei
Фото: ЕРА

Влада Китаю закликала Канаду негайно звільнити фінансового директора китайської корпорації Huawei Technologies Мен Ванчжоу.

Канаді загрожують серйозні наслідки, якщо країна не скасує арешт фінансового директора компанії Huawei Technologies Мен Ванчжоу. Про це заявило міністерство закордонних справ Китаю, пише Reuters.

МЗС висловило "рішучий протест" і підкреслило, що Канада має негайно звільнити Мен Ванчжоу, щоб забезпечити її законні права. У відомстві заявили, що в іншому разі за наслідки відповідатиме канадська сторона.

Фіндиректора Huawei затримали 1 грудня. За даними ЗМІ, її заарештували у зв'язку з незаконними транзакціями через банк HSBC, обвинувачений у переказах коштів у країни, що перебувають під американськими санкціями. США домагаються екстрадиції затриманої.

Huawei Technologies Co. Ltd. – одна з найбільших світових компаній у сфері телекомунікацій. Заснована у 1987 році. Виробляє обладнання для бездротових мереж, мережеві пристрої, апаратне забезпечення, термінали, смартфони і планшети. У 2017 році виторг компанії сягнула $92,5 млрд, а чистий прибуток становив $7,3 млрд.