У Молдові опублікували відео, на яких Додон нібито обговорював ідею федералізації країни

Відео зняли прихованою камерою, їх достовірності не підтверджено

Скріншот: publika.md

Телеканал Publika TV, що належить лідеру Демократичної партії Молдови Володимиру Плахотнюку, опублікував три відео, на яких нібито зафіксовано переговори президента Молдови Ігоря Додона і Плахотнюка про федералізацію країни.

У Молдові опублікували відео, на яких президент Молдови Ігор Додон обговорює з лідером Демократичної партії Володимиром Плахотнюком питання, що стосуються федералізації країни, повідомляє видання NewsMaker.

Три відеоролики першим оприлюднив телеканал Publika TV, який належить Плахотнюку, зазначає видання.

NewsMaker пише, що на першому відео Додон і Плахотнюк обговорюють підписання якоїсь угоди в присутності російського посла. На другому політики говорять про те, що Росія пообіцяла закрити кримінальні справи стосовно Плахотнюка в обмін на підписання угоди про федералізацію країни. У третьому відео президент Молдови нібито зізнався, що отримував із Росії грошові перекази на утримання партії, сума яких сягає $1 млн щомісяця.

Достовірності відеозаписів поки не підтверджено.

Раніше Додон говорив, що готують відеоматеріали, які можуть його скомпрометувати, тому чекає тиску на себе і депутатів-соціалістів, зазначає видання.

Він заявляв, що ідею федералізації пропонував лідер Демократичної партії.

Плахотнюк сьогодні звинуватив Додона, блок Acum і партію соціалістів в узурпації влади в країні, повідомляє NewsMaker. Сьогоднішні події в парламенті Молдови, на думку лідера Демпартії, є спробою захоплення влади і державного перевороту.

24 лютого в Молдові відбулися парламентські вибори. Явка становила 49,22%. У багатомандатному окрузі Партія соціалістів здобула 31,15%, проєвропейський блок Acum – 26,84%, керівна Демократична партія – 23,62%, партія "Шор", чиєю ідеологією є боротьба за права нацменшин, – 8,32%.

8 червня Конституційний суд Молдови вирішив, що парламент країни слід розпустити через те, що він протягом 90 днів не зміг сформувати уряд. Згідно із законодавством Молдови, президент Ігор Додон має негайно розпустити законодавчий орган країни і призначити дострокові вибори.

Додон заявив, що поки не буде розпускати парламенту.