У РФ підтвердили, що двоє громадян, затриманих у Лівії за втручання у вибори, є росіянами

Затриманих росіян утримують у в'язниці в передмісті Тріполі
Фото: pixabay.com

За словами президента російського Фонду захисту національних цінностей Олександра Малькевича, у Лівії за втручання у вибори затримали співробітників фонду Максима Шугалея і Самера Гасана Алі. У Шугалея – громадянство Росії, у Гасана Алі – РФ і Пакистану.

Двоє громадян, яких сили безпеки Лівії затримали за втручання у вибори, є росіянами. Про це ТАСС повідомив 6 липня президент російського Фонду захисту національних цінностей Олександр Малькевич.

За його словами, затримані Максим Шугалей і Самер Гасан Алі – співробітники фонду. У Гасана Алі подвійне громадянство, Росії та Пакистану.

Малькевич називає дослідницькою групу із трьох осіб, яка перебувала в Лівії. Третій співробітник фонду, прізвища якого не зазначено, "уже перебуває в Росії", стверджує він.

Президент російського фонду поінформував, що затриманих росіян утримують у в'язниці в передмісті Тріполі. Ними займаються дипломати з російського посольства в Тунісі.

5 липня агентство Bloomberg повідомило, що в Лівії у травні затримали двох росіян, які, за даними слідства, намагалися втручатися у вибори "в декількох африканських країнах". Третьому росіянину, Олександрові Прокоф'єву, вдалося втекти. Вони нібито причетні до діяльності "фабрики тролів" із РФ.