У Середземному морі виявили тіла 26 дівчаток-підлітків після аварії човна з Лівії

Рятувальники в Італії провели чотири операції в Середземному морі, унаслідок яких урятували 400 осіб
Фото: EPA (архів)

Італійські правоохоронці будуть розслідувати, чи зазнавали загиблі дівчата тортур чи сексуальних збочень, заявив глава поліції портового міста Салерно Лорена Чиккотті.

Поліція Італії почала розслідування за фактом загибелі 26 дівчаток віком від 14 до 18 років, які, імовірно, були мігрантами з Нігеру і Нігерії, повідомляє CNN.

Їхні тіла виявила 5 листопада влада Італії після аварії судна з Лівії.

Тіла загиблих знайшли під час рятувальної операції в Середземному морі. Як заявив глава поліції портового міста Салерно Лорена Чиккотті, слабкий гумовий човен майже затонув, коли до нього дісталися рятувальники. Ті, хто залишився живими, висіли на краях судна, а тіла загиблих плавали навколо нього.

Загалом італійські рятувальники провели у вихідні чотири операції, унаслідок яких урятували 400 осіб. Серед них було 90 жінок і 52 неповнолітніх, включно з дитиною, народженою тиждень тому.

Правоохоронці будуть розслідувати, чи зазнавали загиблі дівчата тортур чи сексуальних збочень, додав Чиккотті. Розтин тіл проведуть 7 листопада.

Лівія стала транзитним пунктом для мігрантів, що намагаються дістатися з Африки до країн Європи.

Гостра міграційна криза в Європі виникла у зв'язку з бойовими діями на Близькому Сході і в Африці. За інформацією президента Європейської ради Дональда Туска, тільки протягом 2015 року в Європу прибуло приблизно 1,5 млн мігрантів.