У Сирії здійснив вимушене приземлення вертоліт із російськими військовими – міноборони РФ

Міноборони РФ спростовує, що вертоліт підбили
Фото: ЕРА

За інформацією міністерства оборони РФ, вертоліт Мі-28, на борту якого перебували російські військовослужбовці, був змушений здійснити приземлення через технічну несправність, а не після обстрілу.

Сьогодні в сирійській провінції Хама вимушене приземлення здійснив вертоліт Мі-28, на борту якого перебували військовослужбовці російського Центру з примирення ворожих сторін. Про це ТАСС повідомили в міністерстві оборони РФ.

Відомство підкреслює, що інцидент стався через технічну несправність, а не після обстрілу терористів "Ісламської держави", як про це пишуть деякі ЗМІ.

За даними міноборони РФ, життю і здоров'ю льотчиків ніщо не загрожує. Людей доправила на аеродром рятувальна служба.

Слідів обстрілу на вертольоті нібито не виявили.

Про те, що Мі-28 збито, повідомив у Twitter журналіст німецького видання Bild Бйорн Штріцель.

"ІДІЛ стверджує, що збито російський вертоліт поблизу Шейх Хілал", – написав він.

Воєнний конфлікт у Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. Значну частину Сирії контролюють бойовики "Ісламської держави".

У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ почала коаліція на чолі зі США. У вересні 2015 року до конфлікту приєдналася Росія. У березні 2016 року Путін наказав почати виведення основних російських сил із країни, однак авіаційне угруповання РФ продовжує завдавати ударів по позиціях сил, що протистоять президенту САР Башару Асаду.