Угода про кордон між Чечнею та Інгушетією набула чинності

Жителі Магаса, столиці Інгушетії, вийшли на мітинг проти передання земель Чечні
Фото: Якуб Гогиев / kavkaz-uzel.eu

Чечні, згідно з угодою про кордон, перейшли частина Надтеречного району Інгушетії та гірничо-лісиста місцевість, Інгушетії – територія на кордоні з Малгобекським районом.

Угода про встановлення адміністративного кордону між Чечнею та Інгушетією, підписана 26 вересня, набула чинності. Про це повідомив на своїй сторінці у "ВКонтакте" спікер чеченського парламенту Магомед Даудов.

Він додав, що встановлення меж не означає розділення чеченського та інгуського народів, а сприятиме подальшій інтеграції економік, зміцненню економічної та соціальної взаємодії.

Скріншот: Magomed Daudow / "ВКонтакте"

26 вересня лідери Чечні та Інгушетії Кадиров і Юнус-Бек Євкуров підписали угоду про кордон між республіками. Чечні перейшли частина Надтеречного району Інгушетії та гірничо-лісиста місцевість, а Інгушетії – територія на кордоні з Малгобекським районом.

Підписання документа спровокувало масові акції протесту в Магасі, столиці Інгушетії. До 4 жовтня біля інгуського парламенту зібралося понад 6 тис. осіб. Вони вимагали, щоб питання про межі вирішували на референдумі.

Як змінилася карта Інгушетії. Зображення: kavkaz-uzel.eu

Глава Чечні Рамзан Кадиров пригрозив Інгушетії війною, якщо та не визнає кордону між республіками.