Українська лікарка у Нью-Йорку заявила, що коронавірус "переважно зник" із міста, проте людей без масок штрафують

Нью-Йорк – американське місто, яке найбільше постраждало від COVID-19
Фото: ЕРА

Лікарка українського походження Валентина Голобородько, яка працює в Нью-Йорку, заявила, що місцеву владу потрібно покарати за некомпетентність, виявлену в боротьбі з коронавірусом.

Лікарка українського походження Валентина Голобородько, яка працює госпіталісткою в лікарні Montefiore Medical Center у Бронксі (Нью-Йорк) та лікує хворих на COVID-19, звинуватила владу Нью-Йорка в некомпетентності на прикладі ситуації з боротьбою з коронавірусом.

"Нью-йоркські чиновники такі некомпетентні. Коли тонна людей уже захворіла і вони знали, що не було жодних тестів і захисту для працівників охорони здоров'я, вони говорили всім, щоб ті і далі жили своїм життям і не одягали масок. Тепер, коли в мене не було жодного прийому хворого на COVID протягом кількох тижнів і вірус переважно зник із міста, вони раптом стають нацистами й починають штрафувати людей за те, що вони не носять масок", – написала Голобородько на своїй сторінці у Facebook.

Вона висловила надію, що "осіб, які ухвалюють рішення", буде притягнуто до відповідальності.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 29 травня в усьому світі коронавірусом заразилося 5 831 165 осіб. Про це повідомляє Університет Джонса Гопкінса, який відстежує поширення захворювання. Жертвами COVID-19 стали 360 860 людей, одужало 2 430 343.

США є лідером за масштабами поширення захворювання. Там інфіковано вже 1 721 926 осіб, померла 101 621 людина, вилікувалася 399 991.