В Естонії запровадили надзвичайний стан через коронавірус

Надзвичайна ситуація в Естонії діятиме до 1 травня 2020 року

Фото: EPA

В Естонії запровадили низку обмежень, пов'язаних із поширенням коронавірусу у світі. Зокрема, заборонено майже всі масові заходи, а на кордоні введуть санітарний контроль.

Уряд Естонії оголосив надзвичайний стан у зв'язку з пандемічним розповсюдженням коронавірусу. Про це повідомляє сайт уряду Естонії.

У межах надзвичайного стану із 16 березня школи мають припинити звичайне навчання і перевести його на дистанційне та домашнє.

У пунктах перетину кордону введуть санітарний контроль із метою виявлення в людей симптомів спричиненого коронавірусом захворювання. Такий самий контроль введуть в аеропортах і портах.

Окрім того, морські круїзи маршрутом Таллінн – Стокгольм – Таллінн припинять.

Громадянам, які прибули до Естонії із країн зони ризику (Китайська Народна Республіка, Італія, Іран, Південна Корея, низка регіонів Франції і федеральних земель Німеччини, австрійський Тіроль, Японія, Сінгапур і Мадрид, Каталонія та Країна Басків в Іспанії), потрібно буде перебувати в карантині протягом двох тижнів.

Музеї та кінотеатри зачинять для відвідувачів до 1 травня. Також заборонено виступи, концерти, конференції та спортивні змагання.

У країні введуть заборону на відвідування закладів соціального забезпечення, лікарень та місць тримання під вартою.

Надзвичайна ситуація діятиме до 1 травня 2020 року.

За даними на 13 березня, в Естонії заразилася коронавірусом 41 людина, повідомляє ERR.

Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 почалося у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на початок доби 13 березня у Китаї жертвами коронавірусу стали 3176 осіб. Протягом доби від COVID-19 померли семеро осіб. Загальна кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом у Китаї сягнула 80 813, вилікували й виписали 64 111 осіб.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 12 березня за межами Китаю зареєстровано 44 067 випадків інфікування коронавірусом у 117 країнах. Кількість загиблих становить 1440.