В Ірані назвали безвідповідальним намір США вийти з Паризької угоди щодо клімату

Іран прокоментував рішення США вийти з Паризької угоди
Фото: pexels.com

Представник МЗС Ірану Бахрам Кассемі закликав міжнародне співтовариство змусити адміністрацію президента США Дональда Трампа повністю виконати взяті на себе міжнародні зобов'язання.

США можуть стати більш автономними у світі після виходу з Паризької кліматичної угоди. Про це заявив представник Міністерства закордонних справ Ірану Бахрам Кассемі, повідомляє видання PressTV.

За його словами, вихід з угод свідчить про безвідповідальність уряду США перед міжнародним співтовариством.

Кассемі також нагадав про зміни клімату, які, за його словами, матимуть руйнівні наслідки для країн, що розвиваються, особливо в Західній Азії.

Представник МЗС Ірану закликав міжнародне співтовариство змусити адміністрацію президента США Дональда Трампа повністю виконати взяті на себе міжнародні зобов'язання.

1 червня Трамп заявив, що ухвалив рішення про вихід із Паризької угоди заради захисту Америки та її громадян. За його словами, Вашингтон почне переговори про укладення угоди щодо клімату на умовах, більш вигідних для США.

Трамп не раз публічно називав глобальне потепління "містифікацією". 28 березня він підписав указ про енергетичну незалежність, яким скасував низку рішень адміністрації Барака Обами щодо боротьби з глобальним потеплінням. На саміті G7, який пройшов в Італії 26–27 травня, президент США відмовився візувати підсумковий документ, у якому йшлолося про підтримку зобов'язань, узятих у межах Паризької кліматичної угоди.

Паризька кліматична угода, яка набула чинності 4 листопада 2016 року, передбачає дії щодо недопущення зміни клімату. Для набуття нею чинності було необхідно, щоб угоду ратифікувало не менше як 55 країн, які разом викидають понад 55% парникових газів у світі. Договір покликаний замінити Кіотський протокол, який закріплював нормовані зобов'язання щодо скорочення викидів парникових газів.

Згідно з пактом, США зобов'язалися до 2025 року скоротити викиди в атмосферу парникових газів на 26–28% проти рівня 2005 року.