Великобританія посилить військову присутність в Естонії і перекине туди додаткові танки

Великобританія перекине в Естонію 20 танків
Фото: ЕРА

Естонські і британські військові проведуть у наступному році навчання на території Естонії із залученням військово-морського флоту та авіації, повідомив військовий аташе Великобританії Гері Брукс.

У 2019 році Великобританія посилить свою військову присутність в Естонії, проведе ротацію військ і навчання у Балтійському морі. Про це пише естонський медіа-портал ERR із посиланням на військового аташе Великобританії в Естонії Гері Брукса.

За словами аташе, в липні мають пройти військові навчання на території Естонії із залученням військово-морського флоту. Під час навчань естонська піхота відпрацює спільні дії з королівським ВМФ за підтримки авіації.

Наприкінці наступного року військовий контингент Великобританії на території Естонії проведе ротацію, а на зміну 10 англійським танкам прийде 20 одиниць важкої техніки.

Також на території Естонії будуть базуватися британські винищувачі Eurofighter.

У червні 2017 року голова військового комітету НАТО генерал Петр Павел повідомив, що Росія збільшує свій військовий потенціал майже на всіх фронтах, тому НАТО потрібно бути напоготові, щоб не допустити сценарію анексії Криму і вторгнення у Східну Україну.

У жовтні 2017 року в Естонії відкрили базу для розміщення міжнародного батальйону НАТО.

У 2019 році Естонія планує почати створення інфраструктури та обладнання систем технічного нагляду на кордоні з Росією.