Із Держдуми РФ відкликали законопроект, який міг призвести до ліквідації всіх візових центрів у країні

Сенатор Костянтин Косачов заявив, що законопроект про акредитацію візових центрів подадуть у новій редакції
Фото: PONY EXPRESS / Facebook

Сенатори керівної "Единой России" пропонували наділити міністерство закордонних справ РФ функцією обов'язкової акредитації всіх компаній, які надають росіянам посередницькі послуги під час оформлення віз.

Законопроект про обов'язкову акредитацію всіх візових центрів, які працюють у Росії, відкликали з Держдуми РФ, зазначено на сторінці проекту на сайті системи забезпечення законодавчої діяльності.

Авторами законопроекту є сенатори від керівної "Единой России" Костянтин Косачов і Олег Морозов.

Косачов написав у Facebook, що вони "як і раніше, переконані у правильності самої ідеї" і будуть домагатися її законодавчого оформлення з метою захисту інтересів російських громадян.

"Ситуація, коли у принципі немає правового регулювання і контролю за діяльністю приватних компаній, які не відомо кому належать, але мають справу з персональними даними громадян і надають масові послуги населенню, неприпустима", – заявив він.

Косачов заявив, що проти законопроекту розгорнули інформаційну кампанію, громадян "відверто дезінформували і залякали". За його словами, закриття всіх візових центрів у країні не було метою законопроекту. Косачов додав, що законопроект подадуть у новій редакції.

Зазначений законопроект представники "Единой России" подали до Держдуми 11 липня. Прес-секретар Російської спілки туріндустрії Ірина Тюріна заявила, що жоден візовий центр не зможе відповідати умовам одержання акредитації, передбаченим у ньому.

Візові центри – приватні установи, які мають офіційний дозвіл певних посольств на приймання та оброблення документів.

"Медуза" нагадала, що в Росії працює шість компаній, які керують візовими сервісними центрами під брендами VFS Global, GVCW, VMS, BLS, TLS і Pony Express.