Із КНДР у Південну Корею втік солдат

9 листопада стало відомо, що Південна і Північна Кореї демонтують спостережні пункти, розташовані в демілітаризованій зоні
Фото: ЕРА

Втеча північнокорейського військового в Південну Корею стала першою з моменту знесення спостережних пунктів на кордоні між двома країнами.

Сьогодні вранці ще один північнокорейський солдат нелегально перетнув демаркаційну лінію між КНДР і Південною Кореєю. Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap із посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів у Сеулі.

Виявили солдата за допомогу обладнання для спостереження. За даними агентства, вогню північнокорейська сторона не відкривала.

Солдата затримала влада Південної Кореї. Наразі обставини його втечі розслідують.

Агентство зазначає, що ця втеча стала першою після того, як обидві сторони ліквідували охоронні пости на кордоні.

Після закінчення Корейської війни 1953 року приблизно 30 тис. громадян КНДР втекли у Південну Корею, переважно через Китай.

2018 року відносини між двома Кореями покращилися. За підсумками переговорів у Пхеньяні у вересні 2018 року глави Південної і Північної Корей Мун Чже Ін і Кім Чен Ин підписали угоду, яка передбачає подальше зниження напруженості на Корейському півострові.

9 листопада стало відомо, що Південна і Північна Кореї демонтують спостережні пункти, розташовані в демілітаризованій зоні з кожного боку кордону. Сторони домовилися залишити по одному з них для історії.