Із ЦАР повернулися співробітники Слідкому РФ, які розслідують убивство трьох російських журналістів

Журналістів убили в ЦАР наприкінці липня
Фото: ЕРА

Російські слідчі, які розслідують убивство журналіста Орхана Джемаля, оператора Кирила Радченка і режисера Олександра Расторгуєва, у Центральноафриканській Республіці ознайомилися з матеріалами місцевого слідства, провели додаткові допити свідків та дістали інформацію з телефона й ноутбука журналістів.

Співробітники Слідчого комітету Росії, які розслідують загибель трьох російських журналістів, завершили свою роботу в Центральноафриканській Республіці. Про це в коментарі "РИА Новости" повідомив тимчасовий повірений у справах Росії в ЦАР Віктор Токмаков.

За його словами, російські слідчі на місці ознайомилися з матеріалами центральноафриканського слідства, провели додаткові допити свідків та дістали інформацію з телефона й ноутбука, які залишилися в ЦАР.

30 серпня співробітники Слідкому вже повернулися в Москву.

Про загибель у ЦАР журналіста Джемаля, оператора Радченка і режисера Расторгуєва стало відомо 31 липня. У партнерстві з ЦУР група знімала документальний фільм про діяльність російських найманців.

У "Центрі управління розслідуваннями" повідомили, що 29 липня знімальна група намагалася потрапити на базу в Беренго, де, як припускали, російські інструктори навчають місцевих військових. Їх не пустили всередину, нібито вимагаючи дозволу від міноборони ЦАР.

Потім журналісти попрямували в Бамбарі, але, минувши місто Сібю, з невідомої причини змінили маршрут.

13 серпня посольство РФ у Бангі повідомило, що чоловіка, який возив групу Джемаля, помістили у в'язницю "з міркувань безпеки".

ЦУР, який веде власне розслідування загибелі колег, 14 серпня написав, що серед убивць були особи, пов'язані з урядовими структурами Центральноафриканської Республіки.