Засуджений російський блогер, який писав про загрози дітям силовиків, програв касацію

Одного разу дитина поліцейського, який розганяв мітинг, може не прийти зі школи, написав блогер
Фото: ЕРА (архів)

Вирок суду щодо російського блогера Владислава Синиці, який дістав п'ять років колонії за "екстремістський" твіт, залишено чинним.

Другий касаційний суд загальної юрисдикції в Москві 29 січня відхилив скаргу на вирок блогеру Владиславові Синиці, який дістав п'ять років колонії за пост у Twitter про небезпеку, що загрожує дітям російських силовиків. Про це повідомляє "РИА Новости".

Вирок суду першої інстанції та апеляційну ухвалу Мосміськсуду залишено без змін.

У касаційній скарзі адвокат вказував, що суд неправильно кваліфікував дії Синиці й ухвалив йому занадто суворий вирок. Висловлювання блогера мали гіпотетичний, абстрактний характер, зазначив захисник, який попросив передати справу на новий розгляд.

Синиця, який брав участь у засіданні за допомогою відеозв'язку з колонії, стверджував, що серед його підписників немає агресивних людей, схильних до деструктивних дій.

Прокурор назвав вирок законним, а слова Синиці – "підказкою для протиправних дій стосовно дітей співробітників правоохоронних органів".

Пресненський суд Москви 3 вересня 2019 року засудив Синицю до п'яти років колонії загального режиму за екстремізм. У своєму твіті 31 липня блогер міркував про деанонімізацію силовиків, які брали участь у розгоні протестних мітингів у Москві, і наслідки, із якими можуть зіткнутися їхні сім'ї. Зокрема, у твіті йшлося, що діти цих правоохоронців можуть "якось не прийти зі школи".