Австрійцям пропонують приймати душ замість ванни, щоб заощадити електроенергію

Австрія хоче скоротити споживання електроенергії в країні на 11%
Фото: EPA
Міністерка клімату Австрії Леонор Гевесслер презентувала 12 вересня нову кампанію з енергоощадження, яка має назву Mission 11. Про це повідомило агентство Euractiv.

За словами міністерки, вносячи "невеликі зміни до своєї поведінки", приблизно 4 млн домогосподарств в Австрії можуть заощадити електроенергію. Австрія закликає своїх громадян запровадити зміни, тому що прагне скоротити споживання електроенергії у країні на 11% на тлі європейської енергетичної кризи.

У межах нової кампанії австрійцям радять зменшити опалення на два градуси, повністю вимикати пристрої та приймати душ замість ванни.

Однак Гевесслер зазначила, що австрійські резервуари для зберігання газу заповнюються і майбутня зима "в ідеалі не дуже відрізнятиметься від інших зим".

Контекст:

29 серпня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС планує вжити термінових заходів, щоб спробувати стримати зростання цін на електроенергію.

7 вересня Рада міністрів Австрії ухвалила рішення обмежити ціни на електроенергію для основних потреб до 2900 кВт-год. Ціни на електроенергію будуть заморожені з грудня 2022 року до червня 2024 року.

8 вересня Урсула фон дер Ляєн заявила, що у відповідь на енергетичний шантаж Росії ЄС планує протягом шести-семи місяців позбутися залежності від російських викопних енергоресурсів.

12 вересня амбасадорка Німеччини в Україні Анка Фельдгузен розповіла, що країни ЄС, зокрема Німеччина, готові до припинення постачання російського газу.