Байден: Путін сказав, що хоче "денацифікувати" Україну. Це цинічна брехня, він це знає

Байден (на фото) вважає Путіна воєнним злочинцем
Фото: ЕРА
Президент Росії Володимир Путін "цинічно бреше", оголошуючи про свої плани "денацифікувати" Україну. Про це 26 березня у Варшаві заявив президент США Джо Байден, виступ якого транслював у YouTube "Голос Америки".

"Росія у себе задушила демократію і намагається це зробити в інших місцях. Вони фальшиво говорять про етнічну солідарність. Путін сказав, що він хоче "денацифікувати" Україну. Це брехня, він це знає. Це цинічна брехня", – сказав глава Білого дому.

За його словами, глава Кремля "хоче скинути" президента України Володимира Зеленського, "якого було демократично обрано, який є євреєм, дід якого боровся з нацистською Німеччиною".

"А Путін вважає, що потрібно скинути його", – пояснив Байден.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Байден перебуває в Європі на тлі війни Росії проти України. 26 березня з ним та іншими високопосадовцями Сполучених Штатів у Польщі зустрічалися міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр оборони України Олексій Резніков.

Байден кілька разів назвав Путіна воєнним злочинцем.

Контекст:

Путін оголосив війну Україні вночі 24 лютого, заявивши, що це "спецоперація", мета якої "демілітаризація і денацифікація України".