Бельгійський Санта-Клаус приніс у будинок для літніх COVID-19 – ЗМІ

Санта-Клаус не підозрював про те, що хворий на COVID-19
Фото: ЕРА

Чоловік, переодягнений у костюм Санта-Клауса прийшов у будинок для людей похилого віку. Після його візиту коронавірусом заразилися 121 постоялець будинку і 36 працівників, повідомила британська газета The Sun.

Після візиту чоловіка в костюмі Санта-Клауса в будинку для літніх людей бельгійського міста Мол 18 його постояльців померли від COVID-19, пише британська газета The Sun 26 грудня.

Санта-Клаус не підозрював про свою хворобу. У будинку для літніх людей заразилися 121 постоялець і 36 працівників. Із них 18 згодом померли. Персонал будинку для літніх сподівався, що Санта підніме настрій мешканцям. Перед візитом він не почувався зле, повідомила газета.

Під час заходу не всі дотримувалися карантинних обмежень. Багато працівників і пацієнти були без масок, а актори порушували соціальну дистанцію.

Факту, що жителі заразилися саме від Санта-Клауса, офіційно не підтверджено. Лабораторні тести все ще намагаються з'ясувати, звідки саме взялася інфекція.

Бельгійський вірусолог Марк Ван Ранст з Університету Левена висловив сумнів щодо того факту, що Санта міг заразити стількох людей. На його думку, найімовірніша причина полягає в поганій вентиляції будинку. Але сам візит Санта-Клауса він назвав "дурною ідеєю".

У місто Мол із населенням 35 тис. осіб викликали команду лікарів для боротьби зі спалахом коронавірусу.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 26 грудня, у Бельгії зареєстровано понад 638 тис. випадків коронавірусної інфекції. Померло у країні від цієї хвороби 19,1 тис. осіб. Даних про кількість видужалих інститут не надав.