Безпілотники атакували військові аеродроми у РФ. ЗМІ повідомили про 10 прильотів у Саваслейці й пожежу в Борисоглєбську. Фото, відео

Після атаки БПЛА проїзд у районі авіабази Саваслейка перекрили, зазначили ЗМІ
Фото: Типичные Кулебаки / vk.com

Уранці 14 серпня безпілотники атакували Нижньогородську область країни-агресора РФ. Про це в Telegram проінформував губернатор російського регіону Гліб Нікітін.

"У Кулебацькому муніципальному окрузі сьогодні вранці працюють засоби ППО й радіоелектронної боротьби для придушення атаки безпілотних літальних апаратів літакового типу. На місці працюють необхідні оперативні й екстрені служби. Вживають усіх заходів для мінімізації наслідків", – написав він.

Як зазначив Нікітін, попередньо, постраждалих немає.

Astra написала в Telegram, що безпілотники помітили над населеними пунктами Велетьма й Саваслейка, де розташована авіабаза, на якій базуються носії ракет "Кинджал", котрими РФ атакує Україну, – літаки МіГ-31К.

Місцеві пабліки повідомляють "про 10 прильотів" по військовій авіабазі Саваслейка, підкреслила Astra. Зазначають, що проїзд до села й міста Кулебаки, у районі яких вона розташована, перекрили.

Відеокадри з моментом прольоту БПЛА над Нижньогородською областю Astra опублікувала в Telegram.

Момент вибуху одного з безпілотників, які атакували Нижньогородську область, оприлюднила також Baza в Telegram.

Окрім того, безпілотники атакували вночі Воронезьку область, розповів у Telegram губернатор Олександр Гусєв.

"Минулої ночі Воронезьку область із боку України атакувало понад 35 безпілотників. Завдяки злагодженій роботі наших сил ППО в регіоні постраждалих немає, – написав він. – За попередньою інформацією, унаслідок падіння уламків БПЛА пошкоджено кілька об'єктів житлової й нежитлової нерухомості, комунальної інфраструктури, а також транспортні засоби".

Уночі жителі повідомляли, що після атаки БПЛА спалахнув Борисоглєбський військовий аеродром, поінформувала Astra в Telegram.

Російське міноборони стверджує в Telegram, що протягом минулої ночі засобами ППО нібито було знищено 117 БПЛА літакового типу, з них 37 – над Воронезькою областю, 11 – над Нижньогородською.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія почала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдавання ударів по ворогові. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і закуплені на Заході й передані західними партнерами.

З початку року Україна посилила атаки на нафтогазові об'єкти на території Росії – нафтопереробні заводи, нафтобази й газові термінали. Також Україна завдає ударів дронами по російських військових об'єктах, зокрема – військових аеродромах у РФ.