Боровой про замах на Скрипаля: Це правило помсти, якого чекісти завжди дотримувалися і продовжують дотримуватися

Боровой: Величезна агентурна мережа російських спецслужб працює дуже інтенсивно
Фото: Константин Боровой / Facebook

Замах на колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля було скоєно "у стилі спадкоємців КДБ", заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой.

Замахом на колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля чинним співробітникам спецслужб РФ продемонстрували, що за зраду будуть карати, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой.

"Це правило помсти, якого чекісти завжди дотримувалися і продовжують дотримуватися. Тут і сумнівів немає, що це помста. Російські спецслужби продемонстрували всім своїм співробітникам, що за зраду карають. Приклад Литвиненка (вбитий у Лондоні у 2006 році екс-співробітник ФСБ РФ Олександр Литвиненко.  – "ГОРДОН") і Скрипаля – виховний момент: того, хто зраджує своїх господарів, має бути знищено. Звичайно, це неблагородно, по-злодійськи. Але це стиль спадкоємців КДБ. Вони так улаштовані і так діють. Такі їхні моральні критерії", – зазначив Боровой.

За його словами, російська агентура працює в багатьох країнах світу і становить для них серйозну загрозу.

"Жодних понять про честь і шляхетність у середовищі чекістів немає. У них своя система цінностей, у якій знищення ворога, особливо зрадника, – це закон. І цей закон незмінний. Величезна агентурна мережа російських спецслужб працює дуже інтенсивно і готова завдавати шкоди ворогові. Власне, у Кремлі цього ніхто і не приховує. Російські агенти працюють у багатьох державах. По суті, ми побачили попередження, що дії цієї агентури становлять небезпеку", – заявив Боровой.

4 березня в англійському Солсбері непритомними виявили Скрипаля і його дочку. Зараз обоє перебувають у критичному стані.

Міністр закордонних справ Борис Джонсон підкреслив, що Британія буде жорстко реагувати на будь-які докази участі РФ у ймовірному отруєнні Скрипаля.

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі не здивовані підозрами у причетності РФ до інциденту.

За даними "Радио Свобода", речовину, якою, імовірно, отруїли колишнього російського розвідника Скрипаля, використовували під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві на Дубровці у 2002 році.

У поліції та розвідці Британії вважають, що до спроби вбивства Скрипаля причетні росіяни, повідомило The Times.

Скрипаль – колишній офіцер російської розвідки. У 2006 році його засудили за передавання Британії даних про російських агентів у Європі. У 2010 році після обміну шпигунами між США і Росією Скрипаля помилували. У межах цього самого обміну в Росію повернулася шпигунка Анна Чапман. Скрипалю надали притулок у Великобританії. Будинок у Солсбері колишній шпигун придбав у 2011 році.