Боррель оголосив про поліпшення відносин Євросоюзу та США. Із Росією "ситуація не покращується", вважає він

Боррель: Багато що змінилося в наших відносинах зі США
Фото: ЕРА

Відносини Європейського союзу і США покращилися. Про це верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель заявив 10 травня у Брюсселі, куди прибув на зустріч глав МЗС країн Євросоюзу, повідомляє "Європейська правда".

"Багато що змінилося в наших відносинах зі Сполученими Штатами. Зараз ми на шляху побудови міцного партнерства... У цілому, особливо після зустрічі G7, стало очевидно, що зараз у нас значно кращі відносини зі США. На противагу цьому ми будемо говорити про Росію, де ситуація не покращується", – сказав Боррель.

Видання зазначає, що під час зустрічі дипломати країн Євросоюзу мають намір обговорити, зокрема, трансатлантичні відносини та відносини з Росією.

Контекст:

Останніми тижнями відносини Євросоюзу та Росії загострилися у зв'язку з дипломатичними скандалами, пов'язаними з виявленням у країнах ЄС (передусім у Чехії) шпигунських мереж російських спецслужб, а також через ув'язнення у РФ опозиціонера Олексія Навального і тривалу агресію Москви проти України.

Низку санкцій проти РФ Євросоюз застосував у співпраці зі США та іншими країнами.

Відновити відносини США і ЄС, що погіршилися під час президентства американського президента Дональда Трампа, у Євросоюзі ще восени 2020 року закликали Джо Байдена, який перемагав тоді на виборах глави Білого дому.